Kā garšīgi gatavot tofu?

Publicēts 06.08.2018 |  Lasīts 164 reizes | 

Tofu ir sojas biezpiens jeb siers, ko iegūst no sojas pupiņām. Tas ir bagātīgs proteīna avots un satur daudz B grupas vitamīnu, dzelzs un kalcija. Tāpēc tofu ir īpaši iecienīts vegānu un veģetāriešu vidū.

Dabīgs tofu ir praktiski bez garšas, bet ļoti labi uzsūc garšvielas un citas piedevas. Tāpēc liela nozīme ir tieši izvēlētajām garšvielām. Mums tas sanāca gards un aromātisks!

Lai tofu sanāktu aromātisks un garšīgs, ir nepieciešamas tikai dažas lietas:

Pagatavošana:
  •     sagriez tofu kubiņos;
  •     apkaisi ar tofu garšvielām;
  •     sajauc sojas mērci ar citronu sulu, apslaki tofu gabaliņus;
  •     smalki sagriez svaigus zaļumus (lokus, dilles) pārkaisi tofu;
  •     visu samaisi, lai mērce aptver visus gabaliņus;
  •     ieliec slēgtā traukā un atstāj marinēties uz ~1h;
  •     sakarsē pannā olīveļļu un apcep tofu gabaliņus, maisot, līdz tie zeltaini brūni;
  •     pievieno gatavo tofu pastai, rīsiem, dārzeņiem, salātiem vai gatavo mērcē.

Šo recepti var bezgalīgi dažādot, pievienojot sezama sēkliņas, dažādus balzamiko, kuminu, kurkumu, oregano, svaigu baziliku utt., atbilstoši katra gaumei un fantāzijai.
 
Tas arī viss! Lai labi garšo!

Komentāri


Komentēt

Vārds


E-pasts


Komentāra teksts Uzmanību: HTML netiek atbalstīts!

Ievadiet kodu laukā zemāk:


Atslēgvārdi: tofu_recepte,
      Salidzini.lv logotips   Gudriem.lv   Visa-mastercard   VerifiedByVisa   Mastercard-Securecard
Lavandas.lv © 2018    Jebkuru materiālu pārpublicēšana bez Lavandas.lv atļaujas stingri aizliegta.

uz augšu