Viegli pagatavojama ĀBOLU un KVINOJAS kraukšķkūka!

Publicēts 08.08.2018 |  Lasīts 138 reizes | 

Fantastiski garšīga, nedaudz atšķirīga ābolkūkas recepte. Kraukšķīgam, ļoti aromātiskam un sulīgam desertam, kas vienaldzīgu neatstās! Pamatā izmantoju kvinoju, recepte piemērota vegāniem un visiem veselīga dzīvesveida piekritējiem!

Recepte paredzēta standarta (25cm/diametrs) apaļajai kūkas veidnei, ~8-10 porcijām.
 
Sastāvdaļas: 
 
Pagatavošana – vienā bļodā sajauc sagrieztos ābolus ar citronu sulu, kukurūzas cieti, kanēli (1-2 tējkarotes, atkarībā no tā, cik izteiktu kanēļa garšu vēlas, es liku daudz, jo man garšo āboli + kanēlis), ~2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura. Visu samaisa.
 
Otrā bļodā gatavo drumstalas – sajauc kvinoju ar 1-2 tējkarotēm kanēļa, auzu miltiem un ~8-10 ēdamkarotēm kokosriekstu cukura. Te jāskatās pēc garšas – cik saldas drumstalas vēlies. Visam pievieno kokosriekstu eļļu un sajauc.
 
Kūkas veidnē liek ābolus, pa virsu drumstalu masu. Veidni pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 grādos ~30 minūtes, tad foliju noņem un pacep vēl ~15 minūtes, lai drumstalas paliek nedaudz zeltainas un cietākas. Ņem ārā. Kūkai nedaudz padziestot drumstalas sacietēs. Pārkaisa ar kokosriekstu čipsiem. Vislabāk garšo nedaudz atdzisusi, var baudīt kopā, piemēram, ar saldējumu!
 
Ņem vērā – šī kūka nebūs kā kūka tradicionālā izpratnē, vairāk – kā sacepums. Bet aromāts un garša ir vienkārši burvīga – noteikti iesaku izmēģināt!
 
 
 
Krista
 

Komentāri


Komentēt

Vārds


E-pasts


Komentāra teksts Uzmanību: HTML netiek atbalstīts!

Ievadiet kodu laukā zemāk:


Atslēgvārdi: ābolu_kvinojas _kūka,
      Salidzini.lv logotips   Gudriem.lv   Visa-mastercard   VerifiedByVisa   Mastercard-Securecard
Lavandas.lv © 2018    Jebkuru materiālu pārpublicēšana bez Lavandas.lv atļaujas stingri aizliegta.

uz augšu