Receptes: Smalkais muslis - veselīga sastāvdaļa dažādos ēdienos 1. daļa

Publicēts 25.09.2018 |  Lasīts 583 reizes | 

Smalkais muslis ir veselīgs, šķiedrvielām bagāts gardums bez papildus pievienota cukura. Saldumu tam piešķir žāvētie augļi un ogas, kas kopā ar PILNGRAUDU auzu pārslām tiek samaltas noteiktās proporcijās un konsistencē, lai to varētu lietot uzreiz. To aplej ar aukstu vai siltu pienu, kefīru, paniņām, bezpiedevu vai grieķu jogurtu, lieto kā piedevu smūtijos, pankūku un kūku mīklās, desertos. To ēd ne tikai brokastīs, bet ideāls arī pusdienām ofisā vai vakarā pie televizora, aizstājot neveselīgos našķus. Nav nepieciešams pievienot papildus cukuru vai citus saldinātājus. Tas īpaši garšo bērniem, piemērots vegāniem, svaigēdājiem, sportistiem, vai tiem, kuri uztraucas par savu figūru.

Rudens kēksiņi

Paldies par recepti @captainlovescooking

6 kēksiņiem:
  • 200g vājpiena biezpiena
  • 130g banāna (1gb)
  • 80g @smalkaismuslis ar ogām
  • 1 ola
  • 50g ābola
  • 20g brūkleņu
  • nedaudz cepamā pulvera
  • nedaudz kanēļa
111kcal - 1 kēksiņam
 
Sakarsē krāsni līdz 200°C. Blendera traukā liek biezpienu, banānu, musli, olu, cepamo pulveri un visu samaļ kopā. Masu liek sešās silikona formiņās (papīrīši te nederēs). Ābolu sagriež gabaliņos un liek pa virsu katrā formiņā kopā ar brūklenēm. Pārkaisa kanēli un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā aptuveni uz 30min. Ja ir vēlēšanās, var pārkaisīt ar pūdercukuru vai pārliet ar medu...
 
Gaspačo zupa 
 
  • 900 g tomāti
  • 1 gurķis
  • 1 paprika
  • 6 ēd.k. Smalkais muslis ar sēklām
  • 2 sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1/2 glāze olīveļļa
  • vīna etiķis
  • sāls
  • zaļumi
Tomātus noblanšē (aplej ar verdošu ūdeni/nomizo), tad kopā ar citiem dārzeņiem sablendē, pievieno Smalko musli ar sēklām, zaļumus, sāli, vīna etiķi pēc garšas, samaisa un liek ledusskapī atdzesēties.
 
Kefīrkūka
 
 
Šo var gatavot vēl un vēl, jo tā ir tiešām ātri un viegli pagatavojama/veselīga/turklāt garda.
 
Nepieciešams tikai:
  • 2 olas
  • 2 glāzes Smalkais muslis,
  • 1 glāze kefīrs,
  • brūnais cukurs pēc garšas (aptuveni 1/2 glāze),
  • cepamais pulveris
  • āboli sulīgumam
Olas sakuļ, pievieno musli, kefīru, cukuru, cepamo pulveri un gabaliņos sagrieztus ābolus, cep 180*C 50 min. Tiešām labi garšo!
 

Komentāri


Komentēt

Vārds


E-pasts


Komentāra teksts Uzmanību: HTML netiek atbalstīts!

Ievadiet kodu laukā zemāk:


Atslēgvārdi: smalkaismuslis_receptes_1,
      Salidzini.lv logotips   Gudriem.lv   Visa-mastercard   VerifiedByVisa   Mastercard-Securecard
Lavandas.lv © 2019    Jebkuru materiālu pārpublicēšana bez Lavandas.lv atļaujas stingri aizliegta.

uz augšu