Publicēts 19.02.2021
Latvijā audzētais superprodukts - sējas kaņepe ir ļoti vērtīga veselībai.
Kaņepju sēklas satur ~32% eļļas. Omega-3 un Omega-6 taukskābes mūsu organisms neražo, tās jāuzņem ar pārtiku. Kaņepju eļļā šīs taukskābes ir ideālā attiecībā 1:3. Kaņepju sēklās ir liels daudzums olbaltumvielu – ap 25%, tas ir vairāk nekā liellopa gaļā vai zivīs. Tajās, starp citām olbaltumvielām, ir arī globulīns. Globulīni, saukti arī par imūnglobulīniem, nepieciešami veselas imūnsistēmas uzturēšanai.
Lobītas kaņepju sēklas: satur visas 20 aminoskābes, ieskaitot 9 neaizvietojamās, kuras mūsu organisms nespēj saražot pats. Kaņepju sēklas ir bagātīgs nepieciešamo minerālvielu avots.
Kaņepju eļļa: Auksti spiesta. Kaņepju sēklu eļļa ir izcils, dabīgi sabalansēts Omega 3, 6, 9 avots.
Kaņepju proteīns: Satur visas 20 aminoskābes, ieskaitot visas 9 neaizvietojamās. Šis produkts ir lielisks olbaltumvielu un šķiedrvielu avots.