Recepte: Gardā, veselīgā kefīra maize ar ceļtekas pulveri (psyllium) un tomātu pārslām

Publicēts 16.08.2019 |  Lasīts 2370 reizes | 

Vienkārši pagatavojama maize cepeškrāsnī, bez rauga, bez sāls un cukura, ar mazāku daudzumu miltu un ļoti daudz šķiedrvielām. Šī maize nedrūp un nesakalst pat nedēļu, vien ietīta dvielītī. Ceļtekas pulveris lieliski aizvieto miltus - salipina un neļauj maizei drupt. Tomātu pārlsas piešķir ne tiekai skaistu krāsu, bet arī svaigu garšu. Bērzu sīrups maizīti saldina un padara to skaisti brūnu. Izmēģini!

Sastāvdaļām par mēru tiek ņemta tējkarote, ēdamkarote un glāze:

Sastāvdaļas:

1 glāze pilngraudu speltas kviešu milti;

1 glāze Verival bio auzu klijas;

1 glāze diedzēti auzu graudi (var izmantot citus diedzētos graudus - kviešu, miežu...);

2 ēdamkarotes ar kaudzi ceļtekas pulveris (psyllium);

4 tējkarotes Verival bio vīnakmens cepampulveris;

2 ēdamkarotes Spice House bio ķimenes;

2 ēdamkarotes Spice House bio tomātu pārslas;

2 ēdamkarotes Verival bio maltas linsēklas;

3 ēdamkarotes Smalkais muslis ar sēklām;

+ citas garšvielas - pēc izvēles;

~2 glāzes vājpiena kefīra (mēs izvēlamies Lazdonas 0,5%);

2 ēdamkarotes Verival bio olīveļļa;

2 ēdamkarotes bērzu sīrups (var izmantot medu).

Pagatavošana:

visas sausās sastāvdaļas rūpīgi samaisa. Pirmajā kefīra glāzē iejauc bērzu sīrupu jeb medu un olīveļļu. Lej klāt sausajai masai. Kefīra daudzumam jābūt tādam, lai mīkla nebūtu šķidra, bet ļoti stingra un mīcāma ar roku. 

Gatavo mīklu liek atpūsties uz 30 -  40 min.

Tikmēr sakarsē cepeškrāsni uz 230 grādiem.

Cepešpannu izklāj ar cepampapīru, ieeļļo. Veido kukulīti un iegriež ar nazi krustu, lai maizīte nesaplaisā.

Cep 30 min. 230 grādu temperatūrā, tad 30 min. 160 grādu temperatūrā.

Mums garšo, lai garšo un izdodās arī Tev!

 


Komentāri


Komentēt

Vārds


E-pasts


Komentāra teksts Uzmanību: HTML netiek atbalstīts!

Ievadiet kodu laukā zemāk:


Atslēgvārdi: kefīra maize,
      Salidzini.lv logotips   Gudriem.lv   Visa-mastercard   VerifiedByVisa   Mastercard-Securecard
Lavandas.lv © 2024    Jebkuru materiālu pārpublicēšana bez Lavandas.lv atļaujas stingri aizliegta.

uz augšu