Bioloģisks bezglutēna miltu maisījums auzu maizes pagatavošanai. Īpaša maize ar maigu garšu un stingru garoziņu, kas piemērota vegāniem, arī Jūsu mājās! Piemērota gatavošanai maizes cepamajā mašīnā, taisnstūra cepamajā formā vai kā maizes klaips. Pievienojot tikai 1 paciņu sausā rauga un 500 ml ūdens, iegūsiet apmēram 825 g maizes.
Klasiskā pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C (augšējā un apakšējā karstuma padeve).
2. Izmantojot mikseri ar mīklas āķiem, iepakojuma saturu, raugu un ūdeni pavisam ātri sajauc viendabīgā mīklā.
3. Ar samitrinātām rokām vai lāpstiņu mīklu bļodā saspiež vienā gabalā. Tad mīklu liek uz cepamās plātnes, uz kuras uzklāts cepamais papīrs, vai arī liek ietaukotā taisnstūra cepamajā formā (25 x 10 cm).
4. Ar samitrinātām rokām vai lāpstiņu nolīdzina mīklas virsmu un veido apaļu klaipu. Ieteicams pārkaisīt ar 1-2 ēdamk. rīsu miltu.
5. Nosedz ar drānu un ļauj mīklai 30 minūtes uzbriest siltā vietā.
6. Maizi cep 10 minūtes 250°C, tad samazina temperatūru uz 220°C un cep vēl 50 minūtes, līdz maize gatava.
Pagatavošana maizes cepamajā mašīnā. Cepamajā formā ielej 500 ml auksta ūdens, pievieno maizes maisījumu un 1 paciņu sausā rauga. Ja iespējams, cep ātrajā “tumšās maizes” režīmā. Jaukšanas fāzē mīklu 1-2 reizes manuāli ar lāpstiņu atdala no formas malām, lai tā tiktu optimāli sajaukta. Mīklu sagatavo pēc klasiskās receptes (2. punkts). Pēc tam to sadala 2 vienādās daļās, ar samitrinātām rokām veido maizes nūjiņas un gareniski liek uz cepamās plātnes. Maizi cep 10 minūtes 250°C, tad 25 minūtes cep 220°C, līdz tā ir gatava.
Sastāvdaļas: bezglutēna pilngraudu auzu milti* 34%, kukurūzas ciete*, pilngraudu griķu milti*, pilngraudu brūnās prosas milti*, kartupeļu ciete*, griķu ierauga pulveris* (griķu milti*), jūras sāls, biezinātājs: ksantāna sveķi, malti Indijas ceļtekas sēklapvalki*. Var saturēt koku riekstu/riekstu, sojas un sezama daļiņas. * bioloģiskā lauksaimniecība. Lauksaimniecība ES (skat. uz iepak.).
100 g maisījuma vidējā uzturvērtība: 1470 kJ / 348 kcal, tauki 3,0 g, no tiem piesātinātās taukskābes 0,5 g; ogļhidrāti 69 g, no tiem cukurs 0,8 g; šķiedrvielas 6,7g, olbaltumvielas 7,5 g, sāls 1,9 g.