Piemērots želejām, ievārījumiem, krēmiem, tortēm, galertiem.
Alternatīva želatīnam. Neitrāla garša, nesatur konservantus un izgatavots tikai no augu sastāvdaļām- sarkanajām aļģēm.
Sastāvs: agar-agars (E406)*.
*no bioloģiskām lauksaimniecībām.
Lietošanas pamācība: 1 tējkarote jeb aptuveni 5g atbilst 6 loksnēm želatīna. Ar 1 tējkaroti var sarecināt 500g augļus vai 500ml šķidruma. Iebērt paciņas saturu aukstā ūdenī un labi samaisīt. Ļautievilkties 1-2 minūtes. Pēc tam vienmērīgi maisot vārīt apmēram 2 minūtes. Trauku noņemt no plītsun ļaut nedaudz atdzist. Agar-agars sāk sarecēt pie aptuveni 40ºC un pilnīgi sacietē tiklīdz tas ir atdzisis. Tālāk gatavot pēc receptes.
Piezīme: vēlams skābos augļus, piemēram, jāņogas vaicidonijas, sajaukt ar saldiem augļiem! Tīra citronu sula nesarecē