Dabīgs recinātājs no sarkanajām jūras aļģēm.
Dabīga, nerafinēta mazkaloriju želejviela, lieliska alternatīva dzīvnieku izcelsmes želatīnam. Piemērots dažādu kulinārijas izstrādājumu izgatavošanai – marmelādēm, želejām, pudiņiem, biezzupām u.c. Ar neitrālu garšu, viegli šķīst, taču skābiem ēdieniem var būt nepieciešams lielāks agara daudzums. Recepte ievārījumam/džemam: izmantot 4g agara uz 1kg attīrītu augļu vai 1l augļu sulas. Uzkarsēt masu ar pievienotu agaru līdz vārīšanās temperatūrai, pievienot saldinātāju un karsēt līdz vēlamajai konsistencei.
Sastāvs: 100% augu uzcelsmes agars*.
*bioloģiskā lauksaimniecība. Kontroli veica: skat. uz iepakojuma.
100 g produkta satur:
enerģ. vērtība kcal 188 / kJ 759,
tauki 0.1g (no tiem piesātinātās tauksk. 0g),
ogļhidrāti 4.2g (no tiem cukuri 0g),
šķiedrvielas 83g,
olbaltumvielas 1g,
sāls 0.08g.