Bāzēta uz saulespuķu eļļas bāzes.
Auksti spiesta, filtrēta augu eļļa satur maksimāli daudz taukos šķīstošu, bioloģiski aktīvu vielu. Tāpēc tās lietošanas laiks, atbilstoši ES normatīviem, ir noteikts ne ilgāks kā 6 mēneši. Savukārt, pieminēto bioloģiski aktīvo vielu klātbūtne eļļā, būtiski paaugstina tās lietošanas vērtību.
Lietošana veselībai: Raudenes aktīvās vielas spēj iedarboties uz ādas sēnīšu infekcijām, tāpēc atšķaidītu ēterisko eļļu lieto ārīgi uz sēnīšu skartajiem ādas rajoniem, taču rūpīgi jāraugās, vai eļļa neizraisa pastiprinātu ādas kairinājumu.
Lietošana kulinārijā: Raudene lietojama gan veģetāro ēdienu garšas bagātināšanai, gan arī kā piedeva ceptiem, vārītiem vai sautētiem cūkas, liellopa un jēra gaļas ēdieniem. Grieķu virtuvē raudeni visbiežāk izmanto, gatavojot jēra gaļas ēdienus. Raudeni plaši lieto arī itāļu virtuvē — gan picu, gan dažādu mērču un makaronu ēdienu pagatavošanā. šo garšaugu Itālijā jo bieži izmanto reizē ar baziliku.
Eļļas saturs: Raudenes eļļa satur bioloģiski aktīvas vielas – timolu un karvakrolu. Tās sastāvā esošās vielas ar antioksidantu īpašībām –jau pieminētais timols un rozmarīnskābe, pēc savas iedarbības pārspēj ne vien sintētiskos antioksidantus, kurus mēdz pievienot dažādiem pārtikas produktiem, bet arī dažādos augļos, dārzeņos un ogās, piemēram, ābolos, mellenēs, citrusaugļos atrodamos antioksidantus, kā arī, raudenes eļļa satur A vitamīnu, dzelzi, kalciju, magniju, kā arī veselīgās omega-3 taukskābes.
Dažkārt raudeni uzskata par sievišķīgu drogu, jo tās sastāvā ir estrogēniem līdzīgas vielas, kas piedalās hormonu līdzsvara regulācijas procesos organismā.