Latvijā audzētais superprodukts - sējas kaņepe ir ļoti vērtīga veselībai. 
Kaņepju sēklas satur ~32% eļļas. Omega-3 un Omega-6 taukskābes mūsu organisms neražo, tās jāuzņem ar pārtiku. Kaņepju eļļā šīs taukskābes ir ideālā attiecībā 1:3. Kaņepju sēklās ir liels daudzums olbaltumvielu – ap 25%, tas ir vairāk nekā liellopa gaļā vai zivīs. Tajās, starp citām olbaltumvielām, ir arī globulīns. Globulīni, saukti arī par imūnglobulīniem, nepieciešami veselas imūnsistēmas uzturēšanai.
Lobītas kaņepju sēklas: satur visas 20 aminoskābes, ieskaitot 9 neaizvietojamās, kuras mūsu organisms nespēj saražot pats. Kaņepju sēklas ir bagātīgs nepieciešamo minerālvielu avots.
Kaņepju eļļa: Auksti spiesta. Kaņepju sēklu eļļa ir izcils, dabīgi sabalansēts Omega 3, 6, 9 avots.
Kaņepju proteīns: Satur visas 20 aminoskābes, ieskaitot visas 9 neaizvietojamās. Šis produkts ir lielisks olbaltumvielu un šķiedrvielu avots.
				
	Kaņepju proteīna smūtiji
	
	Sastāvdaļas:
	1. Dzeltenais:
	 
	Apelsīnu sula
	Smiltsērkšķu sīrups
	Persiks
	Banāns
	 
	2. Zaļais:
	 
	Apelsīnu sula
	Avokado
	Spināti
	 
	3. Sarkanais
	 
	Banāns
	Ķirši
	Ananass
	 
	
		Smūtiju pagatavošana: visas sastāvdaļas ieliec blenderī un sakul līdz patīkami maigai konsistencei.
	
		 
	
		Bagete ar kaņepju proteīnu
	
		 
	
	
		 
	
		Sastāvdaļas:
	
		 
	
	
	
		remdens ūdens 230 ml
	
	
	
	
	
		 
	
		
			Mīklas pagatavošana: Bļodā samaisa miltus, cukuru, sāli, sauso raugu un kaņepju proteīnu. Remdenu ūdeni sajauc ar olīveļļu un pievieno miltu masai. Mīklu kārtīgi izmīca, mīca līdz pat 10 minūtēm. Pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā, ļauj mīklai uzrūgt 40 minūtes.
		
			 
		
			
				Maizes cepšana: Kad mīkla uzrūgusi to ņem un sadala divās vienādās daļās, un izveido bagetes klaipiņa formu. Liek uz miltiem apkaisītas cepamās plāts, ar nazi katrā bagetes klaipiņā veido iegriezumus, apkaisa ar miltiem un ļauj tai uzrūgt vēl 20 minūtes. Bagetes cep 220 grādos ar tvaiku 2 minūtes, 220 grādos bez tvaika 2 minūtes un beidzamās 20 minūtes cep 180 grādos.
			
				 
			
				Svaigie kazas siera salāti ar kaņepju eļļu
			
				 
			
		 
		
			 
	 
	
		
			Sastāvdaļas:
		
			 
		
			kazas siers :80-100 g
		
			marinētas bietes: 100 g
		
			Marinādei:
		
			ūdens: 1 l
		
		
		
		
		
			Lapu salātu maisījums (eruka, jērsalāti, biešu lapas) 100 g
		
		
			Tējkarote medus
		
		
			 
		
			
				Marinēto biešu pagatavošana: Sagrieziet bietes lielos gabalos. Sajauciet marinādes sastāvdaļas un uzvāriet. Vārīto marinādi pārlejiet pāri bietēm un pavāriet līdz bietes vidēji mīkstas. Atstāj marinēties 3 stundas.
			
				
					Salātu pagatavošana: Kazas sieru sadrupiniet lielos gabalos. Lapu salātus iemaisiet ar medotām kaņepju sēklām un kaņepju eļļu, pievienojot sāli un rupji maltus piparus pēc garšas. Kad visas sastāvdaļas pagatavotas, tās izkārtojiet uz šķīvja un pirms pasniegšanas nedaudz pārlejiet ar kaņepju eļļu.
				
					 
				
					Salāti ar kaņepju sēklām un brie sieru
				
					 
				
				
					 
				
					Sastāvdaļas:
				
					 
				
					Salātu lapas
				
					Dārzeņi
				
				
					Brie siers
				
				
					 
				
					
						Salātu pagatavošana: Salātlapas un dārzeņus kārtojiet uz šķīvja, pārlejiet ar mērci. Pievienojiet sieru šķēlēs vai lielākos gabalos. Pārkaisiet ar kaņepju sēklām.
					
						 
					
						Lai labi garšo!