Fantastiski garšīga, nedaudz atšķirīga ābolkūkas recepte. Kraukšķīgam, ļoti aromātiskam un sulīgam desertam, kas vienaldzīgu neatstās! Pamatā izmantoju kvinoju, recepte piemērota vegāniem un visiem veselīga dzīvesveida piekritējiem! 
				
	Recepte paredzēta standarta (25cm/diametrs) apaļajai kūkas veidnei, ~8-10 porcijām.
	 
	Sastāvdaļas: 
	- 
		~8 vidēji lieli āboli, nomizoti, sagriezti šķēlītēs,
- 
		kokosriekstu cukurs pēc garšas,
- 
		3-4 tējkarotes malts kanēlis,
- 
		1/2 krūze (izmantoju standarta 250ml krūzi) kokosriekstu eļļas (izmantoju kokosriekstu eļļu ar garšu un aromātu, ja kokosrieksti neiet pie sirds, var izmantot arī to, kam aromāta nav vai kādu citu eļļu),
- 
		2 tējkarotes kukurūzas cietes,
- 
		1/2 krūze auzu milti,
- 
		1,2 krūzes kvinojas (izmantoju trīskrāsu kvinoju, jo skaisti izskatās),
- 
		4 tējkarotes svaigas citronu sulas,
- 
		kokosriekstu čipsi dekorēšanai.
	 
	Pagatavošana – vienā bļodā sajauc sagrieztos ābolus ar citronu sulu, kukurūzas cieti, kanēli (1-2 tējkarotes, atkarībā no tā, cik izteiktu kanēļa garšu vēlas, es liku daudz, jo man garšo āboli + kanēlis), ~2 ēdamkarotes kokosriekstu cukura. Visu samaisa.
	 
	Otrā bļodā gatavo drumstalas – sajauc kvinoju ar 1-2 tējkarotēm kanēļa, auzu miltiem un ~8-10 ēdamkarotēm kokosriekstu cukura. Te jāskatās pēc garšas – cik saldas drumstalas vēlies. Visam pievieno kokosriekstu eļļu un sajauc.
	 
	Kūkas veidnē liek ābolus, pa virsu drumstalu masu. Veidni pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 grādos ~30 minūtes, tad foliju noņem un pacep vēl ~15 minūtes, lai drumstalas paliek nedaudz zeltainas un cietākas. Ņem ārā. Kūkai nedaudz padziestot drumstalas sacietēs. Pārkaisa ar kokosriekstu čipsiem. Vislabāk garšo nedaudz atdzisusi, var baudīt kopā, piemēram, ar saldējumu!
	 
	Ņem vērā – šī kūka nebūs kā kūka tradicionālā izpratnē, vairāk – kā sacepums. Bet aromāts un garša ir vienkārši burvīga – noteikti iesaku izmēģināt!
	 
	 
	 
	Krista