Deserts ar īstu šokolādes garšu, aromātu un smaržu, bet pavisam nevainīgs? Nu tāds, kuru drīkst vienmēr. Jā, jo nesatur cukuru, arī piena taukus ne. Šoreiz pagatavoju šokolādes desertu no pavisam netradicionāliem produktiem – sanāca super-gardi! Iesaku!
Recepte ~ 6 deserta porcijām
Sastāvdaļas – 2 krūzes (es izmantoju standarta krūzi 250ml)
kokosriekstu krēma, 1/4 krūzes
kakao pulvera (bet te var variēt – ja gribas izteiktāku, rūgtāku šokolādes garšu, var likt vairāk), apmēram 6-8 tējkarotes
stēvijas cukura pulvera (bet var izmantot arī stēvijas pilienus, daudzumu var variēt pēc garšas, cik saldu desertu vēlies, stēvijas cukurs nesatur kalorijas, tamdēļ liec, cik kārojas), šķipsna sāls, pāris piles
vaniļas ekstrakta, 1/3 krūzes
rīsu-kokosriekstu piena, 1 tējkarote (ar nelielu kaudzīti)
agar agar recinātāja, sauja mīļāko riekstu. Dekoram – sezonas ogas, augļi – pēc izvēles.

Pagatavošana – katliņā lej kokosriekstu krēmu, uzkarsē, pievieno kakao pulveri, stēvijas cukuru, sāli, vaniļas ekstraktu. Rūpīgi visu maisa, līdz pulveris izšķīdis un masa ir pilnīgi viendabīga. Pagaršo – šis ir brīdis, kad droši var likt vēl kakao, ja vēlas izteiktāku šokolādes garšu, vai stēviju, ja nepieciešams papildus saldums. Atsevišķi krūzītē samaisa rīsu-kokosriektu pienu ar agar agar recinātāju, līdz tas izšķīdis. Visu pievieno pārējai masai katliņā. Vāra 2 minūtes nepārtraukti maisot! Tad ņem nost no uguns, iemaisa masā riekstus. Lej trauciņos un atstāj atdzist. Pēcāk var ievietot uz nakti ledusskapī, bet man, piemēram, deserts sarecēja jau tāpat – atdziestot istabas temperatūrā.
Desertu dekorē pēc izvēles – ar sezonas ogām, augļiem. Grēcīgākā versijā – ar gardu ievārījumu vai putukrējumu!
Lai garšīgi!
Krista