Pirkumu grozs
0 preces, 0,00 €
Zīmoli
Produktu grupas

Country Life BIO amaranta pārslas, 250g

Country Life BIO amaranta pārslas, 250g
Cena:  3,10 €
Daudzums:  

Mazajām amaranta pārslām organiskā kvalitātē ir nedaudz riekstu garša. Viegla un ātra sagatavošana. Amaranta pārslas plaši izmanto virtuvē. Augstā lipīguma dēļ amaranta pārslas ir īpaši piemērotas putru pagatavošanai. Dabiski bez glutēna.

Izmantojiet:

Putra – amaranta pārslām vienkārši pārlej ar karstu ūdeni vai augu vai dzīvnieku izcelsmes pienu
Krēmzupas - dārzeņu zupā pievienojiet amaranta pārslas, nedaudz pagatavojiet un sablenderējiet, uzmanīgi ar pievienoto daudzumu
Konditorejas izstrādājumi - gatavojot mājās gatavotu maizi, pankūkas, cepumus vai maizītes, 1/4 miltu aizstājiet ar amaranta pārslām
Smūtijs - sablenderē savus iecienītos augļus ar ūdeni, augu izcelsmes dzērienu vai pienu, pievieno vārītas amaranta pārslas, sēklas, jogurtu, sīrupu, dārzeņus vai jebko citu
Haša brūnās, risoles, gaļas kukulītis - amaranta pārslas nedaudz sablenderē ar tvaicētiem vai grauzdētiem dārzeņiem, vārītiem pākšaugiem, pievieno olu, apceptu sīpolu, zaļumus, ķiplokus, sāli un ūdeni (ja nepieciešams), apcep vai cep cepeškrāsnī
Smērējumi - nedaudz apgrauzdētiem dārzeņiem pārlej nedaudz ūdens, pievieno amaranta pārslas (tikai nedaudz, lai sabiezē), pāris minūtes pavāra un sablenderē, garšo ar sojas mērci, umeetiķi un uztura raugu, var pievienot arī tofu vai tempeh
Necepti cepumi - amaranta pārslas sablendē ar iepriekš izmērcētiem žāvētiem augļiem, kokosriekstu eļļu un sīrupu, var pievienot arī sēklas, riekstus, kaltētu kokosriekstu, ceratoniju pulveri vai kanēli; veido bumbiņas un apviļ ar kaltētu kokosriekstu, ceratoniju vai sezamu

Amarants pieder pie pseidograudaugiem, kas nozīmē, ka tas nepieder pie graudaugu zāles, bet tā izmantošana virtuvē ir tāda pati. Graudus un no graudiem maltus miltus galvenokārt izmanto pārtikas pārstrādes rūpniecībā, tāpat arī lapas. Dažreiz to izmanto arī kā barību lauksaimniecībā. Konditorejas izstrādājumi un makaroni cilvēkiem ar celiakiju galvenokārt tiek gatavoti no amaranta miltiem. Ar garšu saistīti amaranta milti bagātina ne tikai konditorejas izstrādājumus, bet arī (piemēram, kakao).

Augu, no kura iegūts amarants, sauc par Amaranthus. To Centrālamerikā audzēja acteki un inki jau 4000 gadu pirms mūsu ēras. Mūsdienās amarants pārsvarā tiek kultivēts tropos, kur graudus novāc līdz trīs reizēm gadā. Vienam graudam ir ļoti mazi izmēri un svars.

Sastāvs Amaranta pārslas*.

*kontrolētas bioloģiskās lauksaimniecības produkts

Var saturēt glutēna, zemesriekstu, sojas, riekstu un sezama pēdas. 

Uzglabāšana: Uzglabāt vēsā un sausā vietā.

Rakstīt atsauksmi

Jūsu vārds:


Jūsu atsauksmes: Piezīme: HTML netiek pieņemts, lūdzu izmantojiet neformatētu tekstu.

Vērtējums: Slikts           Labs

Ievadiet kodu, kas redzams uz attēla:



      Salidzini.lv logotips   Gudriem.lv   Visa-mastercard   VerifiedByVisa   Mastercard-Securecard
Lavandas.lv © 2024    Jebkuru materiālu pārpublicēšana bez Lavandas.lv atļaujas stingri aizliegta.

uz augšu